“Iedereen kan rennen, maar hardlopen is een kunst.”

Efficiënt en blessurevrij lopen

Wie de kunst van het hardlopen onder de knie heeft loopt sneller èn heeft minder kans op blessures. Daar geloof ik in. Een efficiënte looptechniek zorgt ervoor dat de optredende krachten beter worden opgevangen en over het lijf worden verdeeld. Daardoor ontstaan blessures minder snel. Daarnaast leidt een betere krachtoverdracht tot een hoger looptempo. Betere loopprestaties dus!

Loopfit looptechniek looptrainer buiten Utrechtse Heuvelrug blessurevrij hardlopen

  • Wil jij je loopprestaties verbeteren met een efficiënte looptechniek?
  • Loop je al jaren met blessures of val je van het ene pijntje in het andere?
  • Zoek je hulp bij het bepalen van jouw verbeterpunten?

Van voorwaarden naar looptechniek

Voor een efficiënte looptechniek zijn voorwaarden nodig op het gebied van spierkracht, coördinatie en beweeglijkheid. Aan de hand van een uitgebreide analyse werken we stap voor stap aan jouw verbeterpunten.

Loopfit helpt jou bij het bepalen van jouw verbeterpunten en begeleidt je in de aanpak hiervan. Naast fysieke factoren beoordelen we ook andere factoren als leefstijl en trainingsbelasting. Zo kun je werken aan verschillende facetten gerelateerd aan jouw hulpvraag. Het inzetten van de expertise van andere disciplines behoort tot de mogelijkheden.

krachttraining looptechniek loopspecifiek core training hardlopen hardlopers

Loopfit staat voor functioneel trainen. Dat betekent trainen op een manier die aansluit bij het doel: het toepassen van nieuw aangeleerde vaardigheden in de loopbeweging. In verschillende fases werken we van basisoefeningen naar de juiste looptechniek. Hierbij maken we zoveel mogelijk gebruik van de veelzijdige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug; zodra het kan trainen we in de prachtige bossen van Leersum en Amerongen.

Zoals alles is hardlopen leuker als het goed gaat. Loopfit begeleidt jou stap voor stap naar betere loopvaardigheden en meer loopplezier.