Ons lijf is gemaakt om te bewegen en dat is nog leuker als het lekker en gemakkelijk gaat. Helaas kunnen verschillende factoren ervoor zorgen dat bewegen niet zo goed gaat. Bij In Vorm Fysiotherapie werken we door bewegen naar beter bewegen.

Persoonlijke benadering

Of het nu gaat om een sportblessure of een alledaags beweegprobleem, beperkingen in bewegen zijn vervelend en frustrerend. Om het probleem goed aan te pakken is van belang dat we verder kijken dan alleen de fysieke klacht. Wie is de persoon achter de klacht, hoe en waarom is de klacht ontstaan en wat is de beste manier om te herstellen.

Kwaliteit van bewegen is een centraal begrip binnen ons vakgebied. De invulling hiervan kan per persoon sterk verschillen. De thuiswerker met lage rugklachten wil soepel kunnen opstaan van uit zijn stoel. De (top)sporter wil een optimale sportprestatie, door controle en een zo efficiënt mogelijke overdracht van krachten. Bij In Vorm Fysiotherapie wordt het behandelplan afgestemd op uw specifieke behoeften en mogelijkheden.

Chantal Berga fysio behandeling visie

Samen naar resultaat

Het behandelproces is een proces waarin we samenwerken als twee deskundigen. De patiënt als ervaringsdeskundige en de fysiotherapeut als specialist op het gebied van pijn en bewegen. Door onze expertises te combineren bereiken we het optimale resultaat.

De behandeling is gebaseerd op een combinatie van inzichten uit de manuele therapie en sportfysiotherapie. Hierbij proberen we zo min mogelijk regels en beperkingen op te leggen. Dit stimuleert u naar uw lijf te luisteren en verhoogt het inzicht in de eigen belasting en belastbaarheid. Voor de sporter betekent dit dat hij zijn sportactiviteiten alleen onderbreekt als dat echt noodzakelijk is.

Samenwerking met andere disciplines

In Vorm Fysiotherapie werkt samen met collega’s uit gerelateerde vakgebieden. Te denken valt aan podotherapie, psychologie, diëtisten, osteopathie of specialisten binnen de fysiotherapie (echografie, bekken- of psychosomatisch fysiotherapeut). Een verwijzing (eventueel via de huisarts) naar één van deze disciplines behoort tot de mogelijkheden.