Chantal Berga

master sportfysiotherapie | manueel therapeut | specialist en liefhebber op het gebied van hardlopen | eigenaar In Vorm Fysiotherapie

Lekker lopen in de buitenlucht, een mooie omgeving en dan het gevoel van vol nieuwe energie thuiskomen. Het fijne gevoel dat een loopje met zich kan meebrengen ken ik maar al te goed, dat gun ik iedereen.

Gelukkig heb ik door de jaren heen weinig met blessures te maken gehad. Maar als ik er één had was het vaak een zoektocht langs verschillende specialisten voor ik er vanaf kwam. Vaak bleek de combinatie van fysiotherapie, kracht- en coördinatieoefeningen, het verbeteren van technische punten en het beter doseren van fysieke en mentale belasting de weg naar verbetering.

Loopfit Chantal Berga triatleet triatlete Triathlete hardlopen fysio fysiotherapie

In mijn ambities om sneller te lopen verdiepte ik me in de techniek van “mooi hardlopen” en welke voorwaarden je op het gebied van kracht en coördinatie nodig hebt om dit te kunnen. Een technische aanwijzing leidt niet automatisch tot een betere techniek, dat weten we allemaal. Vanuit mijn kennis op het gebied van sportfysiotherapie, -revalidatie en training zocht ik naar manieren om via de juiste voorwaarden tot een betere techniek te komen.

Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat blessurepreventie en sneller lopen een gemeenschappelijke deler hebben:

een efficiënte looptechniek

Als sportfysiotherapeut en manueel therapeut heb ik me gespecialiseerd in het beoordelen en behandelen van hardloopblessures. Als triatleet heb ik ervaring met de complexiteit van blessures, trainingsplanning en de vele factoren die hierbij een rol spelen. Maar ik ken ook de drive om te werken aan een persoonlijk doel en de euforie wanneer dat doel behaald wordt. Het moment waarop je je realiseert dat het harde werk je iets moois brengt.

Voor hardlopers heb ik de cursus “functionele training voor hardlopers” ontworpen. Hierbij wordt in tien lessen middels verschillende oefeningen gewerkt aan een betere looptechniek. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren verschillende lopers op recreatief en topniveau begeleid in hun revalidatie.

Met een loper werken aan het verbeteren van zijn loopprestaties is het leukste aspect van mijn werk. Hier kan ik mijn deskundigheid en persoonlijke ervaring samenbrengen. Met Loopfit wil ik lopers helpen bij hun weg naar een efficiënte looptechniek.

Chantal Berga Loopfit fysio