Functionele Krachttraining – Small Group Training


Krachtraining gericht op het verbeteren van de sportspecifieke beweging, dát is functioneel. Functionele krachttraining is de nieuwe coretraining.

Waar coretraining gericht is op versterken van rug- en buikspieren, gaat functionele kracht een stap verder. Het accent ligt op kracht èn coördinatie. Inclusief de vertaalslag naar efficiënt lopen. Dit heeft twee voordelen:

  • Efficiënt lopen zorgt voor een betere krachtverdeling in het lichaam en dat maakt minder blessuregevoelig.
  • Met een betere krachtoverdracht heb je minder energieverlies en kun je meer snelheid genereren.

Aanpassingen in je looptechniek zorgen soms voor andere belastingen op spieren en gewrichten. Tijdens de trainingen wordt daarom uitgebreid stilgestaan bij de dosering van oefeningen en het integreren hiervan in je looptechniek. Tijdens de trainingen komen verschillende sportspecifieke thema’s als strekking, armzwaai en reactiviteit aan de orde. Zo werk je op gevarieerde en professionele wijze aan de ideale voorwaarden voor beter hardlopen.

Vanaf oktober biedt Loopfit deze trainingen iedere 1e en 3e donderdag van de maand aan van 20-21u.

Omdat de kracht zit in de herhaling kun je voor de trainingen een abonnement afsluiten. Je koopt 6 lessen, die gezamenlijk maximaal 4 maanden geldig zijn. Zo creëren we een vaste groep waardoor het niveau tijdens de trainingen gegarandeerd kan worden opgevoerd. En kun je een keer niet dan is er niets verloren, want je hebt 2 extra trainingen de tijd om je abonnement te gebruiken.

In de winter vinden de trainingen plaats in de trainingsruimte van In Vorm Fysiotherapie. Met de hier aanwezige trainingsmaterialen kun je je verheugen op een uitermate gevarieerd en uitdagend trainingsaanbod. In de zomer worden de trainingen buiten gehouden en maken we meer loopkilometers.

Ben je enthousiast en wil je erbij zijn? Aanmelden kan hier via het contactformulier. Let op: Er is plaats voor 8 personen. Bij minimaal 6 aanmeldingen zal de Small Group Training daadwerkelijk van start gaan (Indien Small Group Training doorgang vindt zullen de trainingen zoals gepland worden gegeven, ongeacht het aantal aanwezige deelnemers op de betreffende avond)

Nieuwsgierig, maar heb je nog vragen? Mail je vraag dan naar info@loop-fit.nl

Wie lopers van ieder niveau, die minimaal 5 km aaneengesloten (rustig) kunnen hardlopen.
Locatie MFC Allemanswaard | Amerongse bos
Data iedere 1e en 3e donderdag van de maand
Tijdstip 20-21 uur
Kosten € 90 voor 6 lessen (4 maanden geldig)