Cursus Functionele Krachttraining


Krachtraining gericht op het verbeteren van de sportspecifieke beweging, dát is functioneel. Functionele krachttraining is de nieuwe coretraining.

Waar coretraining gericht is op versterken van rug- en buikspieren, gaat functionele kracht een stap verder. Het accent ligt op kracht èn coördinatie. Inclusief de vertaalslag naar efficiënt lopen. Dit heeft twee voordelen:

  • Efficiënt lopen zorgt voor een betere krachtverdeling in het lichaam en dat maakt minder blessuregevoelig.
  • Met een betere krachtoverdracht heb je minder energieverlies en kun je meer snelheid genereren.

Aanpassingen in je looptechniek zorgen soms voor andere belastingen op spieren en gewrichten. Tijdens de trainingen wordt daarom uitgebreid stilgestaan bij de dosering van oefeningen en het integreren hiervan in je looptechniek. Zo kun je gerust op pad. De lessen hebben ieder hun eigen thema, waarbij een aantal thema’s elkaar gedeeltelijk overlapt. Zo leer je steeds nieuwe dingen, maar zal het niet ontbreken aan de kracht van de herhaling.

Tijdens deze zomereditie gaan we lekker naar buiten. We verzamelen bij MFC Allemanswaard en lopen dan het bos in, waar de training zal plaatsvinden.

Ben je enthousiast en wil je erbij zijn? Aanmelden kan hier via het contactformulier. Let op: de cursus vindt doorgang bij minimaal 6 deelnemers.

Nieuwsgierig, maar heb je nog vragen? Mail je vraag dan naar info@loop-fit.nl

Wie lopers van ieder niveau, die minimaal 5 km aaneengesloten (rustig) kunnen hardlopen.
Locatie MFC Allemanswaard | Amerongse bos
Data 12, 19 mei & 2, 9, 16, 23, 30 juni, 7 juli
Tijdstip donderdagavond van 20-21 uur
Kosten € 110,00