Bij In Vorm Fysiotherapie kunt u terecht met blessures en fysieke klachten. Een persoonlijke aanpak en kwalitatief hoogwaardige zorg zijn mijn uitgangspunten. Na een uitgebreide analyse van uw specifieke omstandigheden stellen we een behandelplan op dat is afgestemd op uw persoonlijke behoeften.

Sportfysiotherapie

In Vorm Fysiotherapie helpt bij het herstel van acute en langdurige sportblessures. Na een beoordeling van de klachten wordt een behandelplan opgesteld met advies ten aanzien van trainingsbelasting en revalidatietraining. Trainen kan in de professioneel ingerichte trainingsruimte in de praktijk, maar ook thuis of in een combinatie van beide. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met de specifieke wensen en behoeften van u als patiënt. Mijn specifieke interesses betreffen de behandeling van blessures gerelateerd aan duursporten, zoals hardlopen en triathlon.

sportfysio amerongen oefentherapie revalidatie schouder

Manuele therapie

Manuele therapie is een behandelmethode die zich richt op het beïnvloeden van problemen op onder andere spier- en gewrichtsniveau. De behandeling kan worden ingezet bij nek- en rugklachten en voorwaardenscheppend, bijvoorbeeld in geval van een sportblessure. Manuele therapie staat in de volksmond ook wel bekend als “kraken”, maar is in feite een specialisatie die met diverse technieken gericht is op het beïnvloeden van pijn en bewegingsbeperkingen.

Tijdens de behandelingen combineer ik aspecten uit de sportfysiotherapie & manuele therapie. Hierbij maak ik gebruik van:

  • manuele technieken op gewrichtsniveau
  • manuele technieken gericht op de spier en fascie
  • dry needling
  • beweeganalyse
  • oefentherapie
  • sportspecifieke revalidatie
  • cognitieve training in relatie tot chronische pijn

manuele therapie amerongen bij rugklachten en nekklachten

Samen met u probeer ik niet alleen een oplossing te zoeken voor het huidige probleem, maar ook de oorzaak ervan te achterhalen. Dit doen we door te kijken naar persoonlijke en omgevingsfactoren en beweeggedrag. Door herstelbelemmerende factoren in kaart te brengen kunnen we werken aan herstel én preventie.

Loopfit

Loopfit is een product van In Vorm Fysiotherapie. Bij Loopfit kunt u terecht voor een uitgebreide analyse van uw looptechniek of hardnekkige hardloopblessure(s), maar ook voor de begeleiding daarna. Dit kan in de vorm van fysiotherapie, kracht- en coördinatietraining en looptraining. Hiervoor gebruiken we de professioneel ingerichte trainingsruimte van de fysiotherapiepraktijk, maar ook van de prachtige bossen die de Utrechtse heuvelrug rijk is. Klik hier voor meer informatie.

Clinics en workshops

In Vorm Fysiotherapie biedt clinics en workshops op het gebied van:

  • Hardlopen, bijvoorbeeld in de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug, maar ook op een door u gekozen locatie.
  • Gezond bewegen
  • Arbotechnische omstandigheden en beweeggedrag en -advies op de werkvloer.

Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier of mail naar info@invormfysio.nl